Srijeda, 24 Jula, 2024

Otvoren 9. Međunarodni festival hrane “Konjic Food-Fest”

Na sportsko-rekreacionom centru “Partizanovo2 u Konjicu danas je otvoren 9. Međunarodni festival hrane “Konjic Food-Fest”, a otvaranje festivala, kao i prethodnih godina, uljepšala su djeca iz dječijih vrtića “Zulejha Begeta” i “Happy Kids”, te KUD “Preporod”, kao i interpretator Ezad Habibija.

Cilj festivala je afirmacija proizvodnje i prerade hrane, te će svi posjetioci danas i sutra kušati razna slana i slatka tradicionalna jela.

Festival se održava u organizaciji Općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, Gestroid centra Sarajevo i agencije “Prvi korak”.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuje stotinu i šest izlagača iz BiH i regiona, a veliki je broj učesnika iz Udruženja žena iz povratničkih mjesta koji će pripremati jela iz bogate domaće kuhinje. Središnje mjesto u pripremanju spomenutih jela dato je Udruženju “Žena za ženu” iz Konjica i gošćama srodnih udruženja iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Kuharske ekipe iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH takmičit će se u pripremanju nacionalnih jela, a na Festivalu će biti nagrađen i najljepše uređen štand i najbolja kuharska ekipa.

Uz kuhare i njihove kuharske vještine, koji su light motiv Festivala, svoje će proizvode prezentirati i brojni proizvođači povrća, voća, sira i mesa.

TV1

povezani članci

Najnovije