UČENICI OŠ “KISELJAK 2” ZABRĐE POSJETILI KC “ALTINDAG-VISOKO”

Učenici OŠ „Kiseljak 2“ Zabrđe, mala raja od prvog do petog razreda sa nastavnicima i direktoricom iskoristili su lijep oktobaraski dan za mini ekskurziju u Visoko. Prva destinacija i uživanje u KC Altindag Visoko koji im je ponudio mnoštvo sadržaja.

U fokusu animirani film, ali prije toga niz zanimljivih segmenata u samom centru. Amila Koso, direktorica Javne ustanove “Centar za kulturu sport i informisanje” napravila je lagani uvod i historijat o KC Altindag- Visoko i njegovim sadržajima.

Na prvom spratu obilazak stalne postavke „Otpor agresiji 92-95“, a onda lagano upoznavanje sa Gradskom bibliotekom Visoko koja broji preko 70 000 naslova. Uvijek vrijedne bibliotekarke na zanimljiv način su približile maloj raji sve tajne skrivene na brojnim policama, a posebno tajne koje knjige na policama kriju već stotinama godina.

Obilazak prostorija radija i televizije za rezultat je imao učeničke želje da postanu novinari.

U kupoli, te na terasi “Centra”, fotografije sa gradom i piramidom Sunca u pozadini.

Nakon toga lagani silazak u kino dvoranu i gledanje animiranog filma uz sokiće i grickalice.

U torbama umjesto knjiga logistika kao za svaki izlet. U nadi da ih je vrijeme poslužilo te da je posjeta Arheološkom parku „Ravne 2“ bila isto tako zanimljiva, ostaje da im zaželimo neki reprizni izlet u Visoko sa sličnim sadržajima.    

USKORO VIŠE FOTOGRAFIJA NA FB RTV VISOKO 

povezani članci

Najnovije