OPĆINSKA NAČELNICA SA SARADNICIMA OBIŠLA TERENE NA KOJIMA SE IZVODE INFRASTRUKTURNI RADOVI

Općina Visoko nastavlja sa uspješnim projektima usmjerenim ka kreiranju boljeg i kvalitetnijeg životnog ambijenta za sve njene stanovnike.

Načelnica Babić zajedno sa saradnicima jučer je upriličila obilazak područja općine na kojima se izvode ili su okončani infrastrukturni radovi, a uključuju rekonstrukciju saobraćajnica i modernizaciju javne rasvjete.

Nedavno završeni radovi na relaciji puta koji povezuje Ravne-Stari grad „Visoki“ predstavlja jedan od najznačajnijih projekata na području općine Visoko, a koji se tiče konkretnog razvoja turističke infrastrukture.

„Projektima na ovoj lokaciji nastojimo obogatiti turističku ponudu, a planiramo i izgradnju biciklističke staze koja će povezivati dva veoma važna odredišta. Projekat ćemo nastaviti radovima na putnoj infrastrukturi kojima ćemo povezati Bešike – Križ, te ćemo na taj način olakšati mještanima koji žive u veoma lošim uslovima,“ izjavila je načelnica Babić.

Nakon obilaska ove dionice, posjećene su i ostale mjesne zajednice na kojima su u proteklom periodu izvođeni radovi: Zimča, Liješeva, Kološići, Moštre, Podvinci i Bulčići.

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDJE

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije