Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

OPĆINA VISOKO UČESNIK 40. SARAJEVSKOG FESTIVALA TURIZMA

U dvorani “Mirza Delibašić” u Centru Skenderija u Sarajevu, jučer je svečano otvoren 40. Sarajevski festival turizma, na kojem se predstavlja 70 izlagača iz šest zemalja.

Festival koji će trajati do 26. oktobra (petak) prilika je da na jednom mjestu budu predstavljeni turistički potencijali Bosne i Hercegovine kako građanima tako i turističkim agencijama i operaterima iz inostranstva.

Općina Visoko, tačnije Turistčki ured Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti učestvuje na ovogodišnjem sajmu turizma koji se može pohvaliti dugogodišnjom  tradicijom.

Tokom tri dana koliko traje festival građani će imati priliku uživati u turističkoj, kulturnoj, ali i gastronomskoj ponudi.

Općina Visoko je predstavila prepoznatljivo suho meso, grnčarije, tradicionalne rukotvorine, bosansku kafu, te sve turističke potencijale našeg grada.

„ Na visočkom štandu izložen je promotivni materijal Fondacije Arheološki park Bosanska piramida Sunca, JU Zavičajni muzej Visoko i Općine Visoko, Turističkog info centra. Glavna tema sajma je gastronomija, pa su na štandu izloženi suhomesnati proizvodi Udruženja mesoprerađivača „VIPS“ Visoko, kao i najpoznatija bosanska kafa „Zlatna džezva“, izjavila je šefica Odsjeka za privredu Općine Visoko, Suada Koljenović.

Štand je privlačio veliki broj znatiželjnih posjetilaca koji su imali priliku degustirati proizvode i uživati u gastronomskoj ponudi Visokog prezentovanoj  na originalan način zajedno sa čuvenim grnčarijama, jednim od prvih zanata ljudske kulture.

Pregled fotografija klikom OVDJE

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije