Četvrtak, 22 Februara, 2024

Omogućeno registrovanje oldtimera u Bosni i Hercegovini

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Pravilnik o cijeni isprava o vozilu i cijeni oznaka za obilježavanje vozila.

Naime, radi se o oldtimer vozilima koja se do sada nisu mogla registrovati u BiH.

Visina novčane naknade za izdavanje i korištenje prenosive registracijske pločice, kao i za registracijske pločice za oldtimer vozila iznosi 20 KM.

Ostale naknade su na razini iz 2009. godine i kreću se od 5,00 KM za izdavanje potvrda o vlasništvu vozila i registraciji te za izdavanje i korištenje oznaka za obilježavanje vozila – stiker naljepnice, kao i za registracijske pločice za obavljanje pokusna vožnje, dok naknada na ime izdavanja knjižice potvrda o korištenju prenosivih pločica iznosi 10,00 KM.

Visina naknada za izdavanje registracijske pločice za motorno vozilo iznosi 20,00 KM, a naknada za registracijske pločice za priključno vozilo, motocikl i bicikl s motorom 10,00 KM.

Na istoj razini kao i ranije ostale su naknade za registracijske pločice za vozilo DKP-a, misije, i međunarodne organizacije u BiH i iznose 30,00 KM, kao i za registracijske pločice za privremeno registrirano vozilo  50,00 KM.

RTV Visoko/Source.ba

povezani članci

POPULARNO