Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

ODRŽANE TENISKE RADIONICE ZA MLADE BH. TENISKE REPREZENTATIVCE

Najljepši park na našim prostorima Arheološko – turističko – sportski park „Ravne 2“ ovih dana je centar bosanskohercegovačkog tenisa.

Prije samog početka turnira „Pyramid Cup 2023.“ koji će na jednom mjestu okupiti najbolje bh.tenisere, upriličena je i teniska radionica na kojoj su učestvovali kadetski i juniorski reprezentativci naše zemlje, koje u narednim sedmicama očekuje nastup na europskom prvenstvu. Radionici su prisustvovali i generalni sekretar Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, kao i selektor reprezentacije Zoran Zrnić, te naš najbolji igrač u dublu Tomislav Brkić i selektor FED Cup reprezentacije BiH Kenan Malićbegović.

– Drago mi je da sam imao priliku svoje znanje prenijeti na mlade igrače i nadam se da će u budućnosti biti još mnogo mladih nada koje će BiH predstavljati u najboljem svjetlu u svijetu tenisa. Žao mi je što zbog povrede nisam u mogućnosti igrati ovaj turnir koji je značajan, a neki od igrača su otkazali učešća na drugim turnirima da bi bili ovdje u Visokom. Zahvaljujem se dr. Osmanagiću na pozivu, a ovakva mjesta nam mnogo znače, jer u BiH nemamo mnogo ovakvih terena, predivno je, u prirodu, i mislim da će i naša Davis Cup reprezentacija dolaziti ovamo češće, jer se osim u sportu, ovdje može uživati i u ambijentu i predivnoj prirodi. – kazao nam je Tomislav Brkić.

Mlade bh.nade dva dana su radile pod budnim okom selektora FED Cup reprezentacije naše zemlje, Kenana Malićbegovića.

– Ovo je idealna prilika za mlade reprezentativce od 12, 14 i 16 godina da sa Tomislavom Brkićem rade i uče o tenisu, rade na svojoj igri, ali i jedno veliko iskustvo za sve njih, da provedu nekoliko dana zajedno, upoznaju se i druže. Inače, tereni u Visokom su sjajni, a priroda i mir koji okružuju ovo mjesto su nešto neprocjenjivo, posebno za mlade igrače koji su na početku karijere i teže ka velikim takmičenjima. – kazao nam je Malićbegović.

RTV Visoko/Fondacija AP BPS

povezani članci

Najnovije