Subota, 13 Aprila, 2024

Održana Izvještajna skupština UDNRP-a Grada Visokog

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Grada Visokog je danas (ponedjeljak, 4. mart), uz veliki broj uvaženih gostiju, održalo Izvještajnu skupštinu na kojoj je sumiran protekli period uz najavu budućih aktivnosti.

Tokom razgovora za RTV Visoko, Adnan Sirovica – ministar za boračka pitanja ZDK, Nazim Bećirović – predsjednik Saveza DNRP ZDK i Ferid Provalić – predsjednik UDNRP Visoko su, između ostalog, naglasili da je visočko Udruženje jedno od najboljih, najaktivnijih i najprepoznatljivijih na području ZDK-a.

Sirovica i Bećirović su pružili punu podršku rukovodstvu visočkog Udruženja poručivši da su sve planirane aktivnosti u proteklom periodu uspješno realizirane te da očekuju nastavak kontinuiteta besprijekorne međusobne saradnje.

Provalić je javnost informisao da su tematizirana pitanja na Izvještajnoj skupštini protekla u najboljem redu, zahvalio se svima na saradnji uz poseban osvrt na uvijek dostatnu podršku koja dolazi od visočke Gradske uprave i gradonačelnika Mirze Ganića.

Istakao je da su uvijek posebno akcentirani najvažniji historijski datumi naše domovine, Bosne i Hercegovine, a događaj koji će svakako u narednom periodu u Visokom privući posebnu pažnju je organizacija Centralnog događaja obilježavanja 15. aprila – Dana Armije RBiH.

Udruženje nastavlja kontinuirane aktivnosti s prevashodnim ciljem čuvanja sjećanja na patriotsku borbu najhrabrijih sinova koji su našu domovinu odbranili od agresije i svoja imena zlatnim slovima ugravirali u njene najčasnije i najplemenitije historijske tekovine.

Videoprilog emitujemo večeras u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

 

povezani članci

POPULARNO