Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

ODRŽAN SVEČANI PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

U Maloj sali Gradske uprave Visoko danas je upriličen tradicionalni, svečani prijem za učenike generacije visočkih osnovnih i srednjih škola, a bila je ovo prilika da se gradonačelnik Mirza Ganić upozna sa najboljim učenicima, ali i podijeli priznanja i nagrade.

– Sigurno je velika čast biti učenike generacije, biti najbolji među svojim vršnjacima, te donijeti radost, ne samo svojima, već i drugim ljudima koji su ponosni na vas. Želim vam mnogo sreće u budućnosti i da se i dalje viđamo na ovakvim mjestima i manifestacijama. Vi ste zaista naša budućnost i neko ko će nas sutra zamijeniti, a koga bismo mogli poželjeti kao zamjenu, već upravo vas najbolje. – poručio je gradonačelnik, te čestitao učenicima, ali i njihovim roditeljima na ovom zaista velikom uspjehu.

Učenici generacije u ovoj školskoj godini su: Hatidža Ibrahimspahić i Davud Isaković (Medresa „Osman ef. Redžović“ Veliko Čajno), Anđela Milanović (Franjevačka klasična gimnazija), Emin Begić (MSŠ „Hazim Šabanović“), Tahira Ibrišević (Gimnazija „Visoko“), Azra Omanović (Ekonomska škola Zenica), Lamija Mešinović (OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“), Dino Šabanović (OŠ „Safvet-beg Bašagić“), Bekir Ćato (OŠ „Kulin ban“), Lejla Sadiković (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“), Faris Valjevac (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“), Edvin Babić (OŠ „Alija Nametak“) i Arman Džafo (ŠOMO „Avdo Smajlović“).

Gradska uprava Visoko

povezani članci

Najnovije