Subota, 13 Aprila, 2024

Održan sastanak ministra MUP-a ZDK sa predstavnicima Airsoft zajednice u ZDK

Ministar MUP-a ZDK, gospodin, Emir Vračo je jutros u svom kabinetu ugostio istaknute predstavnike Airsoft zajednice u ZDK, zamjenika predsjednika Saveza Airsoft klubova u FBiH Adnana Smajića, predsjednika Airsoft kluba SCAR Visoko, Dinu Alijagića, te člana upravnog odbora SCAR-a, Adnana Kunića.
Predstavnici Airsoft zajednice su upoznali ministra Vraču o aktivnostima koje realizuju kako u sklopu Saveza Airsoft klubova u F BiH, tako i u svojim lokalnim zajednicama, također  u fokusu je bila i problematika sa kojom se svakodnevno susreće ova zajednica.
Teme razgovora su bile:
 -Unapređenje komunikacije između MUP-a ZDK i Airsoft klubova koji egzistiraju u  ZDK.
-Pokretanje inicijative za korekcije i dopune zakona u ZDK koje tretiraju ovu oblast.
-Neovlaštena zloupotreba video sadržaja i fotografija airsoft klubova od strane neovlaštenih pojedinaca, grupa ili portala, a u cilju dezinformisanja i manipulacije javnosti.
Ministar Vračo je obećao lični angažman sa ciljem da pomogne Airsoft zajednicu u ZDK u skladu sa ovlastima Ministarstva.
Predstavnici Airsoft zajednice su se zahvalili ministru Vrači na prijemu, razumijevanju i mogućem pokretanju aktivnosti na otklanjanju problema sa kojima se susreće Airsoft zajednica u ZDK, a tiču se nadležnosti ovog Ministarstva.

povezani članci

POPULARNO