ODRŽAN IZLOŽBENO – PRODAJNI SAJAM „DANI ORGANSKE PROIZVODNJE“

U ulici Alije Izetbegovića danas je svečano otvoren sajam „Dani organske proizvodnje“ kojeg organizuje Savez udruženja organskih proizvođača ORGANSKO FBIH pod pokroviteljstvom Općine Visoko.

Radi se o tradicionalnom izložbeno-prodajnom sajmu koji se 12 godina zaredom održava u našem gradu, a na kojem posjetitelji i kupci mogu pronaći proizvode iz svih dijelova BiH.

SKR25

Današnjem otvorenju prisustvovala je Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić, pomoćnici, predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača ORGANSKO FBIH Sejad Herceg, proizvođači, građani i predstavnici lokalnih medija.

SKR88

“Mi u Visokom imamo samo dva certificirana proizvođača, a naša namjera i želja je da ih bude još više i da organska proizvodnja postane jedan od brendova našeg grada. U tu svrhu smo već pokrenuli i poticaje organskim proizvođačima iz općinskog budžeta,” izjavila je načelnica Babić, te se zahvalila svima koji su po kišnom vremenu prisustvovali ovom otvorenju.

Na sajmu će biti izloženi proizvodi 27 bh. proizvođača od kojih je 11 iz Visokog.

SKR36

Općini Visoko je dodijeljena Zlatna plaketa za pokroviteljstvo, Općinskoj načelnici ”Zlatna korpa organskih proivoda”, dok je JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK, poslovnici u Visokom uručena zahvalnica za doprinos poljoprivrednom obrtu.

Savez udruženja proizvođača Federacije BiH (Organsko FBiH) svojim radom upoznaje javnost o značaju razvoja održive organske proizvodnje i potrebi konzumacije organskih proizvoda o kojoj je svijest u razvijenim zemljama daleko više izgrađena.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije