Petak, 21 Juna, 2024

ODRŽAN CENTRALNI DIO MANIFESTACIJE: „DA SE NE ZABORAVI“, POSVEĆENE ŠEHIDIMA MZ RADOVLJE

U Kondžilu je danas (nedjelja, 27. avgust) održan centralni dio tradicionalne, 19. po redu, dvodnevne vikend Manifestacije: „Da se ne zaboravi“, posvećene šehidima Mjesne zajednice radovlje.

Uz prigodan kulturno-vjerski program, prisutnima su se uime organizatora obratili Senad Goralija (predsjednik Savjeta MZ Radovlje) i Taib Mihaljević (predsjednik OO Manifestacije), zatim Ishak ef. Alešević (penzionisani imam) te Mirza Ganić (gradonačelnik Visokog).

Istakli su historijski značaj sjećanja na najhrabrije i najplemenitije sinove, koji su naš grad, našu domovinu i naš narod odbranili u najtežim vremenima brutalne agresije uz univerzalne i dostojanstvene poruke mira, ljubavi i zajedništva koje moraju biti garant opstojnosti naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine, koja se kontinuirano od strane njenih neprijatelja nalazi u turbulentnim i kompleksnim vremenima.

Posebno su naglasili značaj prenošenja znanja i prave istine na mlađe generacije koje moraju njegovati iskonske tekovine i neprestano sjećanje na sve hrabre šehide, poginule borce i patriote koji su zaslužni za našu slobodu i sve blagodati koja ona nudi.

Manifestacija je nastavljena sportskim sadržajima uz nezaboravno druženje, a video prilog emitujemo u ponedjeljak, 28. avgusta u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije