ODOBRENA SREDSTVA ZA DODJELU JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI U SVRHU UBLAŽAVANJA I OTKLANJANJA DIREKTNIH POSLJEDICA NASTALIH OD VREMENSKE NEPOGODE – GRAD/LED

U Maloj sali Gradske uprave danas je održana 14. redovna sjednica Štaba civilne zaštite Grada Visoko. Najviše riječi na današnjoj sjednici bilo je o posljedicama vremenskih neprilika, a Grad Visoko je u ovom slučaju, nakon što su prijavljene štete, formirao stručnu komisiju koja je napravila procjenu šteta po svim parametrima, te je odlučeno da će Grad Visoko pokriti nastale štete u iznosu 138.366,90 KM što je 30% od vrijednosti procjene koju je izvršila stručna komisija.

Važno je napomenuti da su prilikom obilaska na terenu bili i ministar poljoprivrede ZDK sa saradnicima, te je pomoć u saniranju šteta obećana i od kantona, a do ovog trenutka iz nadležnog ministarstva nije bilo odgovora, tako da se čeka i ovaj dio finansijskih sredstava, koji je obećan, i koji bi uz odobrena sredstva Grada Visoko poprilično pokrio nastale štete.

Također, bit će isplaćena i jednokratna pomoć u svrhu ublažavanja  i otklanjanja direktnih posljedica nastalih od vremenske nepogode olujni vjetar 18/19.07.2023. godine i požar od 04.08.2023. godine.  Također, odobrena je jednokratna pomoć mjesnim zajednicama Radovlje, Kula Banjer, Topuzovo Polje i Poriječani za izvršene radove na provođenju hitnih mjera zaštite i spašavanja  s ciljem sprečavanja širenja opasnosti od nastanka prirodne nesreće zbog obilnih padavina i grada (led) koje su zadesile područja navedenih mjesnih zajednica dana 18.08.2023. godine.

povezani članci

Najnovije