Nedjelja, 25 Februara, 2024

Odličan nastup Crnih Labudova, u Visoko stigle dvije Balkanske medalje

Balkan Championship 2023(24.-25.11.2023) Sarajevo

U Sarajevu 24.-25.11. odrzalo se Balkansko prvenstvo gdje je ucestvovalo oko 600 takmicara iz 11 drzava. Nas klub je predstavljalo 6 takmicara, 5 ispred nacionalnog tima BiH i 1 ispred naseg kluba.

Na 2. Balkanskom prvenstvu za nas klub ostvarili smo fantastične rezultate.Osvojili smo 2 medalje sto je fantastično s obzirom da je nas takmicarski tim idalje u razvoju i tek sada krece sa turnirima G klase.

Osvajači medalja su:

Harun Abazović (kadet-176cm), prvu borbu izbacio predstavnika Makedonije koji je bio favorit u toj kategoriji, drugu borbu nazalost zbog manjka srece i iskustva gubi borbu ali sve u svemu dobar nastup naseg borca.

Eldar Beslagic (ml.kadet-44kg), pružena odlicna borba ali ipak sudijske greske su presudile i nas Eldar gubi borbu. Osvojeno je 3.mjesto.

Bez plasmana su ostali Arslan Zukić, Ady Huseinović, Samir Mujidagić, Hamza Abazovic.

Sve u svemu fantastičan nastup nasih fajtera, sljedeći turnir za nas klub je Iskra Open a nakon toga cemo odrzati i polaganje za ucenicke pojaseve i time cemo zakljuciti odlicnu godinu za nas klub s puno rezultata i puno napretka u svim segmentima.

Ekipu vodili: Raif Ahmic i Rijad Ahmic.

Vas TKDK “Crni Labudovi” Visoko

povezani članci

POPULARNO