Nedjelja, 23 Juna, 2024

OBEĆANO-ISPUNJENO: STIGAO ASFALT U PODVINJE

Na osnovu aplikacije koju je općina Visoko uputila prema Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona potpisan je Sporazum za saniranje šteta nastalih prirodnim nepogodama između Kantonalne uprave civilne zaštite i Općine Visoko, čime su odobrena sredstva u iznosu od 97.000,00 KM za rekonstrukciju postojeće trase lokalnog puta Porječani-Podvinje, MZ Porječani.

Potpisanim sporazumom su regulisana međusobna prava i obaveze na osnovu kojih je Općina Visoko provela postupak javne nabavke za izvođenje radova gdje je kao najpovoljniji izviđač odabran Konzorcij „Ado-trans“ d.o.o. Visoko i „Termobeton“ d.o.o. Breza. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „Construct PROJEKT“ d.o.o. Zavidovići, dok laboratorijska ispitivanja vrši firma „DTQ“ d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na rekonstrukciji postojeće trase iznosi 118.847,43 KM sa PDV-om.

U toku izvođenja radova na ovoj dionici asfaltirati će se 600 m osnovnog pravca saobraćajnice širine 4 m, dva kraka od 80 m širine 2,5 m i jedan krak od 140 m širine 3 m, debljine asfalta 7 cm.

Radovi na sanaciji putne infrastrukture odvijaju se nesmetano u skladu sa propisanim tehničkim uslovima. U toku radova intenzivno se vrše stručno-tehničke kontrole i nadzor od strane ovlaštenih predstavnika Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke.

Press Općine Visoko 

povezani članci

Najnovije