Nedjelja, 23 Juna, 2024

OBAVEZNO DRŽATI ODSTOJANJE IZMEĐU VOZILA: U TOKU RADOVI NA VIŠE MAGISTRALNIH PUTEVA

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća nesmetano, uz povoljne vremenske uslove.

U poslijepodnevnim satima meteorolozi su najavili kišu, pa vozače molimo da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Obavezno držite odstojanje između vozila i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas. Brojne su dionice gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja.

NA ULAZ U HADŽIĆE JEDNA TRAKA ZATVORENA

Od danas je na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće najavljeno zatvaranje jedne trake, pa će se na ovom lokalitetu saobraćati uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koristiće se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

SPORIJE NA VIŠE MAGISTRALNIH PUTEVA

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

(hayat.ba/E.F. / BIHAMK)

povezani članci

Najnovije