Nedjelja, 14 Jula, 2024

Nominacije kandidata za dodjelu nagrada “Pečat Kulina Bana”

Ekipa Setup-a na tradicionalnom Kulin Ban festivalu, koji se ove godine održava od 28.08. do 01.09.2024. godine u Visokom, Bosna i Hercegovina, ima čast da dodijeli prestižne nagrade pod nazivom Pečat Kulina Bana.

Ove nagrade su namijenjene najvrednijim članovima naše zajednice, onima koji nesebično rade za dobrobit društva i našeg grada. To su ljudi koji svoj posao obavljaju savjesno, njeguju prave vrijednosti i svakodnevno doprinose izgradnji zajedništva. Prošlogodišnji dobitnici ovog priznanja su Prim. Dr. Belma Gazibera, Prof. Fuad Sećerović i Fra Ivan Nujić.

Pečat Kulina Bana je simbol priznanja za one koji svojim djelima pokazuju izuzetnu posvećenost i nesebičnost. Svake godine biramo pojedince koji su se istakli svojim radom i doprinosom, ali ove godine smo odlučili da promijenimo način izbora. Umjesto da članovi Setup tima odlučuju o dobitnicima nagrade, ovaj put smo odlučili da taj zadatak prepuštamo našim sugrađanima.

Uvjereni smo da naši sugrađani najbolje poznaju one koji zaslužuju ovo priznanje, te smo omogućili da sami glasaju za svoje favorite. Glasanje će biti otvoreno svima, i nagrade će biti dodijeljene onima koji dobiju najviše glasova. Na taj način želimo da osiguramo da nagrade Pečat Kulina Bana zaista odražavaju volju i zahvalnost svih građana grada Visoko.

Pozivamo sve naše sugrađane da učestvuju u glasanju i pomognu nam da prepoznamo i nagradimo one koji čine Visoko boljim mjestom za život. Glasanje se vrši pomoću sljedećeg  linka.

Vaš glas može napraviti razliku i pomoći da istaknemo one koji to zaista zaslužuju. Hvala vam što ste dio ove priče i što svojim glasom doprinosite izboru najvrednijih članova našeg društva.

Za nagradu “Pečat Kulina Bana” imate mogućnost da nominujete samo jednu osobu za koju smatrate da zaslužuje ovo priznanje. Prilikom nominacije, molimo vas da pažljivo upišete ime i prezime kandidata u predviđeno polje.

Važno je napomenuti da ukoliko u polje za ime i prezime kandidata unesete više imena, vaš odgovor neće biti uvršten u anketu niti će se uzeti u obzir prilikom cjelokupnog glasanja. Cilj nam je da osiguramo pravedan i transparentan proces nominacije i glasanja, te stoga svaka nominacija mora sadržavati isključivo jedno ime. Vaš pažljiv unos imena i prezimena kandidata pomaže nam da prepoznamo i nagradimo najzaslužnije članove naše zajednice.

Program Kulin Ban festivala uključuje izložbu uvaženog akademskog bh. kipara Adisa Elias Fejzića, svečano otvorenje i dodjelu nagrada, koncerte Darka Rundeka i Marčela s bendom, projekcije filmova iz selekcije Sarajevo Film Festivala, te radionice za djecu pri zatvaranju festivala.

Za detaljnije informacije i novosti, pratite naše stranice na društvenim mrežama:

NVO Setup Facebook

NVO Setup Instagram 

 

povezani članci

Najnovije