Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Najava promocije: Mesud-ef. Puška predstavlja ‘Hikaje iz naših halvata’ u Kulturnom centru Altindag

Sa zadovoljstvom najavljujemo promociju knjige “Hikaje iz naših halvata” autora Mesud-ef. Puške, koja će se održati u četvrtak, 7. decembra 2023. godine, u Kulturnom centru Altindag sa početkom u 18:30h. Autor opisuje knjigu kao zbirku priča, nazvanih “Hikaje iz naših halvata”, kako bi olakšao razumijevanje onima koji nisu upoznati sa terminom “hikaje”.

“To je knjiga koja nosi značajan naslov “Hikaje iz naših halvata”, a radi jednostavnijeg razumijevanja želim približiti onima koji ne znaju što su hikaje. Ove priče su se prenosile unutar naših porodica, posebno u halvatima, gdje su domaćini srdačno dočekivali goste, a majke su se posebno obraćale djeci, prenoseći priče s’ ciljem razvijanja empatije prema drugima, ljubavi prema Allahu dž.š. Božijim poslanicima, posebno Muhammeda a.s., i svemu što je povezano s našom vjerom islam. Priče obuhvataju živote Poslanika, evlija i onih koji su posvetili svoj život činjenju dobra za korist zajednice”, izjavio je autor knjige.

Mesud-ef. Puška poziva sugrađane da se odazovu promociji i da zajedno uživamo u pričama koje će nam bolje približiti promotori. Promocija će biti iskustvo ispunjeno pričama koje promiču duh zajedništva, empatije i ljubavi prema vjeri.

Ilma Šabanović

povezani članci

POPULARNO