Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Nije htjela na posao, pa lažirala 12 trudnoća i pet porođaja

Nesvakidašnja priča stiže iz Rima, gdje je B. I. (50) uhvaćena u neviđenoj prevari.

Žena toliko nije željela da ide na posao da je lažirala 12 visokorizičnih trudnoća i pet porođaja, u periodu od 2014. do 2019.

Ali, postojao je i drugi razlog, jer je istovremeno od Nacionalnog instituta za socijalno osiguranje (INPS) naplatila 111.000 evra, prenosi la Repubblica.

Nadležni su posumnjali da nešto nije u redu, jer je “forsirala” trudnoće pet godina zaredom.

S druge strane, potrudila se da sve izgleda vjerodostojno, pa su djeca imala imena (Benedeta, Anđelika, Abramo, Leticija i Ismaele) i poreske brojeve.

Inspekcija je odlučila da upozna mališane, a onda su shvatili prevaru žene koja je zaposlena u jednom lancu brze ishrane.

Istraga je povjerena karabinjerima, a navodi se da je koristila falsifikovana dokumenta da bi “ovjerila” porodiljsko odsustvo, uključujući ljekarska uvjerenja s pečatima i potpisima.

Ona je osuđena na godinu i osam mjeseci zatvora, a sedam mjeseci iza rešetaka će provesti i njen suprug.

U obrazloženju presude, sudije su napisale: “Nesporno je da su učestvovali u krivičnom djelu teške prevare na štetu javnog organa”.

U toku je žalbeni postupak, jer je branilac odmah reagovao, dok Zavod za socijalno osiguranje najavljuje da će tražiti da vrati svaki cent novca.

povezani članci

POPULARNO