Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

NASTAVLJAJU SE RADOVI NA UREĐENJU PROSTORA OKO MONUMENTALNE VISOČKE LJEPOTICE – BIJELE ŠEREFUDDIN DŽAMIJE

U Gradskoj upravi Visoko potpisan je sporazum o realizaciji sredstava iz budžeta Grada Visokog za tekuću godinu, kojim će biti omogućen nastavak radova na uređenju prostora oko jednog od simbola našeg grada – Bijele Šerefuddin džamije.

Medžlisu IZ Visoko odobrena su sredstva u iznosu od 15 hiljada KM, a prema riječima Midhata ef. Čakalovića – glavnog imama Medžlisa IZ Visoko, sredstva su dobrodošla za nastavak projekta uređenja prostora oko Bijele džamije, koji će u budućnosti izgledati još ljepše na ponos svih Visočana, ali i brojnih gostiju koji svakodnevno posjećuju naš kraljevski grad i uživaju u prekrasnom ambijentu.

Ef. Čakalović je podsjetio i da su nizom adekvatnih i pravovremenih koraka u proteklom periodu uklonjeni objekti, odnosno stari dućani prepuni smeća, koji su narušavali izgled okoline Bijele džamije, tako da se ova monumentalna visočka ljepotica sada ističe u svom prepoznatljivom, punom sjaju.

Čakalović je poručio i da će kontinuirana besprijekorna saradnja između Gradske uprave i Medžlisa IZ Visoko biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo te izrazio nadu da će rezultirati novim kapitalnim projektima od velikog značaja za naš grad.

Informaciju više donosimo večeras (četvrtak, 7. septembar) u emisiji Visoko info!

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije