Subota, 13 Aprila, 2024

Nastavak uspješnih aktivnosti Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Visoko

Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Visoko je u protekloj godini uspješno realizirao sve planirane aktivnosti.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu, hfz. Begzada Suša, prošle godine je pokrenula hifz sure El-Bekare, koju uspješno pohađaju žene i djevojke različitih dobi, ukazujući na značaj učenja sure El-Bekare i ljubavi prema Kur’anu. Zajednica je obogatila duhovni život kroz brojne aktivnosti i djelovanja u džematu. Jedna od posebnih realiziranih aktivnosti je bio bazar za narod Palestine, zatim projekat pripreme slatkiša, voća i povrća u mjesecu Rebiul-evvelu za najosjetljiviju populaciju, projekat koji će biti stalna u ovom posebnom mjesecu, udjeljivanje milosti i empatije prema drugim ljudima, što je praksa Poslanika.

U petak je završen ciklus tefsira sure El-Bekara predavanjem prof. Muvedete Halilović, na kojem je poseban akcenat stavljen na vrijednost udjeljivanja na Allahovom putu, da udjeljujemo nama drage stvari, da poslije ne prigovaramo za ono što udijelimo, jer kod Allaha nas za to čekaju posebne počasti i nagrade. Posebna čast su i nove hafize sure El-Bekare, nakon predavanja je organizovan kviz i dodjela nagrada, a posebnu nagradu je dodijelila koordinatorica džemata Mahala Mevlana Lemeš, poklon ramazansku umru Elmedini Hodžić uz posebne emocije. Sve spomenuto je dokaz kontinuiranog rada i djelovanja MIZ-a na čvrstoj opredijeljenosti i ustrajnosti očuvanja vjere i njenih vrijednosti.

Ilma Šabanović

povezani članci

POPULARNO