Nedjelja, 25 Februara, 2024

Nakon proljetnih temperatura, u BiH narednih dana kiša, susnježica i snijeg

Iznadprosječno topao period u Bosni i Hercegovini zadržaće se do petka prijepodne. U popodnevnim satima iz skoro proljetnih uslova u Bosni i Hercegovini, vremenske prilike preći će u normalne za ovo doba godine.

Osjetni pad temperature zraka prvo će zahvatiti sjeverna, a do kraja dana i ostala područja Bosne i Hercegovine. Promjenu temperature pratit će i promjene u padavinama.

“Kiša će prvo preći u susnježicu, a zatim i u snijeg. Jedino na krajnjem jugu zemlje padavine će biti u obliku kiše. Prvog dana vikenda očekuje se nestabilno vrijeme sa snijegom, osim na jugu gdje se očekuje kiša ili susnježica”, saopšteno je iz FHMZ BiH.

Od nedjelje, izgledna je stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavat će umjereno oblačno i djelimično sunčano. U jutarnjim satima očekuje se mraz. Pojava mraza nije isključena i u južnim područjima Hercegovine. Tokom dana negativne temperature zadržaće se u pretplaninskim i planinskim područjima.

Minimalne temperature zraka varirat će i do minus 12 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do minus jedan. Najviše dnevne temperature između minus dva i tri stepena u Bosni, do osam na jugu zemlje. Od utorka maksimalne temperature od nula do šest stepeni, na jugu od pet do devet stepeni.

Slabe padavine, snijeg u Bosni i kiša u južnoj Hercegovini prema trenutnim prognoznim materijalima moguće su u utorak, 23. januara i u periodu od 27. do 30. januara

RTV Visoko/BHRT.ba

 

povezani članci

POPULARNO