Srijeda, 24 Aprila, 2024

Nakon pobjede nad opakom bolešću Naida ostvarila veliku želju i posjetila Medinu

Nakon što je nedavno Visočanka Naida Bešlagić  progovorila i do detalja opisala svoju borbu sa karcinomom koji joj je dijagnosticiran prošle godine, a za koji je, kako je kazala, saznala u momentu kada su s njom bili suprug i njegova sestra, ova poznata pjevačica je nakon uspješne životne borbe ostvarila i svoju veliku želju, te otputovala u Medinu.

Naida je sa pratiocima na društvenim mrežama podijelila utiske, kao i fotografije.

– Prilaskom Revdi dobijete osjećaj da Poslanik zna da ste došli, da je tu negdje samo ga ne vidite. Približavajući se mezaru voljenog Allahovog Poslanika naumpadaju mi porodica, rodbina, prijatelji koji su mi govorili da poselamim alejhisselama. Međutim, kada sam se približila njegovom mezaru bilo je nemoguće donijeti salavat, prenijeti selam, a da me ne preplave emocije i suze same počnu teći. Isprekidanim plačnim glasom selamite Miljenika i molite Uzvišenog da sve one selame koji su preko mene poslati, dostavi Njegovom voljenom Poslaniku alejhisselam. I tu shvatite da vas samo smrt dijeli od susreta s voljenim Poslanikom Sallallahu A’lejhi We Sellem. Poslanik Sallallahu Alejhi We Sellem je rekao: “ Ono što se nalazi između moje sobe i mog minbera je bašća od džennetskih bašći” – emotivno je opisala boravak u Medini.

Prilikom boravka u Medini, posjetila je i najstariju džamiju na svijetu.

– Džamija al-Kuba je najstarija džamija na svijetu, smještena u okolici Medine u Saudijskoj Arabiji. Prve temelje je postavio Allahov Miljenik Poslanik Muhammed a.s. za vrijeme hidžre, odnosno svog putovanja iz Meke u Medinu u septembru 622. godine. Mesdžidul-Kuba odlikovao je svojim riječima: “Svako onaj ko se očisti u svojoj kući, zatim dođe u džamiju Kuba i u njoj klanja dva rekata, imat će nagradu umre.” – stoji u opisu posjete džamiji Al-Kuba.

povezani članci

Najnovije