Petak, 21 Juna, 2024

NAČELNICA BABIĆ POSJETILA PODVINJE: SVI STANOVNICI OPĆINE SU NAM PODJEDNAKO VAŽNI

Završen je još jedan od projekata iz kapitalnih ulaganja za 2018. godinu. Projekat 820 metara asfaltnog puta za Podvinje je realizovan uz pomoć ZDK koji je po općinskom apliciranju odobrio 97 000 maraka. Iz Općinskog budžeta uloženo je još 30 000 maraka, desetak hiljada iz JKP “Visoko” i sredstava Civilne zaštite Visoko.

“Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u dugo očekivanom projektu asfaltiranja. Mislim da smo na ovaj način još jednom poslali poruku da svi stanovnici općine Visoko nama podjednako važni, te da svi imaju barem približno iste uslove za život i da žive ondje gdje su njihova imanja i da se ne sele što nemaju potrebnu infrastrukturu.”- poručila je načelnica Amra Babić.

“Naša borba za asfalt traje više od 6 godina i evo konačno zahvaljujući načelnici Amri Babić i njenim saradnicima ovaj problem je riješen. Razgovarali smo i na temu vodosnabdijevanja, i tu smo dobili obećanja lokalne vlasti da će raditi na tom pitanju.”- rekla nam je mještanka Senada Genjac.

“Svako mjesto treba ovakvu ženu koja se bori za narod. Nemam riječi kojim bi opisala njen trud i želju da pomogne svima.”- riječi su Samije Mujčinović iz Podvinja.

U MZ Porječani ima još mnogo posla i izražena je nada da će lokalna vlast i u narednim godinama uz pomoć viših nivoa vlasti uspjeti da ih završi.

Fotografije pogledajte klikom OVDJE

povezani članci

Najnovije