NAČELNICA BABIĆ POSJETILA JU CENTAR ZA KULTURU I INFORMISANJE VISOKO

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić jučer je posjetila JU Centar za kulturu i informisanje Visoko, gdje je sa uposlenicima RTV Visoko obišla nove prostorije i izrazila zadovoljstvo promjenama koje su rezultirale novom programskom šemom, a koja je doprinijela većoj slušanosti radija i boljoj gledanosti televizijskog sadržaja.

„Drago mi je da sam se lično uvjerila kako je rad u posljednjih nekoliko mjeseci dao svoje rezultate. Ovakvim pristupom stvaramo ljepšu sliku našeg grada. Posebno me veseli činjenica da su uposlenici zadovoljniji jer svoj posao obavljaju u puno boljim uvjetima, te da je oprema koju smo nabavili i koju namjeravamo nabaviti svrsishodno iskorištena,“ izjavila je Općinska načelnica.

SKR1

Radio televizija Visoko se sa problemima nosila dugi niz godina, a između ostalog, najveći problem je bio nedostatak adekvatne tehnike za nesmetano obavljanje novinarskog posla.

„Građani nam šalju poruke sa pozitivnim komentarima, a to je upravo ono što smo htjeli, da građani budu zadovoljni. Osnovni zadatak javnog servisa i jeste upravo kvalitetno i pravovremeno izvještavanje koje se finansira iz budžetskih sredstava“, dodala je mr.sci. Amra Babić.

Press Općine Visoko  

povezani članci

Najnovije