Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Na tradicionalnom iftaru u Grajanima 300 postača

U džematu Grajani, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Visoko, održan je tradicionalni iftar koji svoj kontinuitet ima od 2013. godine, kada je otvorena džamija u ovom džematu.

Iftar je finansiran od strane džematlija Grajana i prijatelja džemata, a okupio je oko 300 postača, gostiju, džematlija, vakifa koji su pomogli gradnju džamije.

Prisutnima se na teravih-namazu pridružio i glavni imam MIZ Visoko Midhat-ef. Čakalović, koji je poselamio prisutne i čestitao na kvalitetnoj organizaciji. Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog sarajevskog dr. Samed-ef. Omerdić, je održao prigodan vaz i podsjetio džematlije na blagodati mjeseca ramazana.

Kako je istakao imam džemata Grajani Vildan-ef. Numanović, motivacija organizatora je, prije svega Allahova, dž.š., nagrada i zadovoljstvo, a potom i želja džematlija za okupljanjem i druženjem.

– Dok god postoji volja za organizacijom i spremnost za žrtvu, ovi iftari će biti ponos našeg džemata. Molim Uzvišenog Allaha, dž.š., da nam ukabuli naše ibadete, naš post i da iskoristimo preostale dane mjeseca ramazana kako bismo zaslužili Allahov magfiret i da se dogodine ponovo družimo – rekao je efendija Numanović.

Preporod.info

povezani članci

POPULARNO