Četvrtak, 29 Februara, 2024

MUP ZDK: Saopštenje za javnost

Obavještavamo građane grada Visoko da policijski službenici PS Visoko u posljednje vrijeme često zaprimaju prijave za nepropisno parkiranje vozila u ulicama koje se nalaze u blizini Tržnog centra “Vema”, prije svega ulica Donje Rosulje, Skopljaka i Branilaca, kao i drugih ulica u gradu Visoko u kojima je otežano odvijanje saobračaja zbog nepropisno parkiranih vozila.

Postupajući pa navedenim prijavama policijski službenici su utvrdili da su zbog samog smanjenja prostora za mirujući saobračaj u navedenom dijelu grada nastale otežavajuće okolnosti za građane tog lokaliteta, prije svega za stanare u zgradama kolektivnog stanovanja, i druge građane koje dolaze na navedene lokacije. S tim u vezi primjetan je problem nedostatka parking mjesta te usljed toga određen broj vozača ne poštuje saobračajne propise koji se tiču parkiranja vozila.

Policijska stanica Visoko obavještava sve građane grada Visoko da će policijski službenici u narednom periodu pojačati preventivni i represivni rad na terenu s ciljem suzbijanja navedenih prekršajnih radnji.

NAČELNIK PU
Glavni inspektor
Fahrudin Pušina

 

povezani članci

POPULARNO