Subota, 13 Aprila, 2024

MUP ZDK: Pretresi na devet lokacija u Zenici i jednoj u Istočnom Sarajevu

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK, vrše pretrese na 9 lokacija na području Grada Zenica, te jedne lokacije na području Istočnog Sarajeva u okviru realizacije operativne akcije “META II”

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “META II“, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te MUP-a RS-e započeti su istovremeni pretresi na devet lokacija u  Zenici, te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.

Aktivnosti u okviru akcije “META II” se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko–dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama se vrše sciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više krivično pravnih radnji u okviru krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“,“Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu.

O rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije META II, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti.

MUP ZDK 

 

 

povezani članci

POPULARNO