Četvrtak, 29 Februara, 2024

MNK Ilmanes-Suša Commerce ostvario sjajne rezultate na turnirima u Visokom i Brezi

Ekipa MNK Ilmanes-Suša Commerce nastavila je sa kontinuitetom sjajnih igara i rezultata. Mladi i talentovani futsal tim, kojeg sačinjavaju igrači od 17 do 21 godinu starosti, nastupio je na turnirima u Visokom i Brezi ostvarivši zapažene rezultate i potvrdivši evidentan kvalitet.

Na jednom od najačih regionalnih turnira, tradicionalnom, 19. po redu Memorijalu „Midhat Ahić“ u Visokom, momci iz MNK Ilmanes-Suša Commerce su u grupnom dijelu takmičenja ostvarili maksimalan učinak od tri pobjede (protiv NK Moštre, NK Ljiljan i MNK Lug), da bi u osmini finala eliminisali olovsku Stupčanicu rezultatom 2:1.

U četvrtfinalu su elimisani od iskusnije ekipe i kasnijeg finaliste, Pokemona, rezultatom 0:5, ali je i plasman među osam najboljih ekipa svakako veliki uspjeh i dragocjeno iskustvo za ovaj mladi tim, koji je odmah nastupio i na veoma kvalitetnom Novogodišnjem turniru u Brezi u Sportskom centru Ahmetspahić i napravio novi vrhunski rezultat plasiravši se u samu završnicu.

Nakon prolaska grupne faze, igrači Ilmanes-Suša Commerca u osmini finala savladali su ekipu Sretno rezultatom 2:0, da bi u četvrtfinalu ubjedljivo slavili protiv ekipe Wee Agent rezultatom 4:1.

U polufinalu su bili bolji od ekipe Zajaton nakon boljeg izvođenja penala, a onda je finale ponudilo nezaboravnu utakmicu i velika uzbuđenja.

Snage su odmjerili MNK Ilmanes-Suša Commerce i znatno iskusniji tim Rol Zebra, koji je stekao ubjedljivu prednost od 3:0.

Ipak, momci se nisu predavali i uspjeli su poravnati na 3:3 te doći na korak od potpunog preokreta, ali je Rol Zebra ipak slavila nakon boljeg izvođenja penala i osvojila turnir.

Drugo mjesto svakako je nezaboravno ostvarenje, iskustvo i motiv više koji će ovim momcima biti od neprocjenjive važnosti i značaja tokom narednih izazova u profesionalnim karijerama.

Podsjećamo da su ranije tokom godine igrači koje organizacijski i logistički predvodi Haris Suša, slavili na omladinskim turnirima do 19 godina koji su odigrani na Bentbaši, Buča Potoku te u Visokom i Hadžićima.

Boje kluba na nedavnim turnirima u Visokom i Brezi branili su: Ilham Šehić, Ammar Hodžić, Kerim Bajtarević, Amer Tabak, Anes Suša, Seid Omerović, Emir Mustafić, Anel Suljagić, Emil Nevaljalović i Alen Šabić.

Iz kluba ističu zahvalnost svima koji pružaju podršku za rad i postojanje, a posebno roditeljima te poručuju da će nastaviti sa redovnim odigravanjem turnira, prelijepim druženjem i borbom za nova odličja na svim bosanskohercegovačkim terenima.

Slaven Mirković

 

povezani članci

POPULARNO