Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Mlade nade RK Bosna Ekoenergija u subotu igraju domaće prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz RK Krivaja

Nakon sjajnih turnirskih nastupa u Visokom i Zenici, mlade nade RK Bosna Ekoenergija nastavljaju sa odigravanjem pripremnih utakmica i uigravanjem za nove prvenstvene izazove koji će uskoro uslijediti.

Dugogodišnje sportsko prijateljstvo sa ekipom Krivaje iz Zavidovića ponovo će rezultirati odigravanjem međusobnih utakmica između svih generacija, koje će navijačima ponuditi uzbudljiv i kvalitetan rukomet, a trenerima poslužiti kao adekvatne provjere za kristalisanje ekipa i slaganje kockica u igračkom mozaiku.

Utakmice su na rasporedu u subotu, 20. januara u KSC-u Mladost od jutarnjih sati.

Planirano je da prvi susret, od 9 sati i 15 minuta, odigraju ekipe do 11 godina starosti, a nakon njih, od 10 sati, na teren će izaći nešto stariji igrači, do 13 godina starosti.

Ekipe do 15 godina svoj duel bi trebale odigrati od 11 sati, a nakon toga od 12 sati snage će odmjeriti igrači do 17 godina starosti, čime će biti spuštena zavjesa na lijepu omladinsku rukometnu reviju između vršnjaka RK Bosna Ekoenergija i RK Krivaja.

Utakmice su, kao i uvijek do sada, prilika za lijepo druženje, tako da pozivamo sve navijače da u što većem broju u subotu ispune tribine KSC-a Mladost i gromoglasnim aplauzima nagrade majstorije igrača na terenu, a mi se nadamo da će momci iz našeg grada nastaviti trijumfalni niz i još jednom pokazati da najpopularniji visočki sportski kolektiv, koji ove godine nizom prigodnih aktivnosti proslavlja 70. rođendan, ima blistavu perspektivu.

Slaven Mirković

 

 

povezani članci

Najnovije