Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Mlade nade RK Bosna Ekoenergija slavile ubjedljive prvenstvene pobjede

Subota, deveti dan mjeseca decembra u KSC Mladost je bila rezervisana za domaće prvenstvene utakmice omladinskih selekcija RK Bosna Ekoenergija Visoko.

Mlade nade najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva su, u okviru južne grupe Prve lige FBiH, slavile četiri pobjede i to jednu protiv ekipe Kaknja i tri protiv vršnjaka iz ekipe mostarskog Veleža.

Ekipa do 14 godina starosti slavila je protiv Kaknja rezultatom 26:11. Sedam golova je postigao Aldin Smailović, a četiri je dodao Eman Ibrahimspahić.

Momci iz našeg grada bili su veoma raspoloženi i protiv ekipe Veleža.

Ekipa do 16 godina starosti slavila je rezultatom 28:23. Najefikasniji na ovoj utakmici je bio Emil Kokoruš sa deset golova, dva gola manje je postigao Said Redžo.

Nešto mlađi igrači, do 14 godina, bili su ubjedljivi rezultatom 21:11. Daris Begović protivničku mrežu je tresao šest puta, a pet puta precizan je bio Aldin Smailović.

Ekipa do 12 godina bila je još ubjedljivija slavivši pobjedu rezultatom 22:10. Aiman Dizdarević je postigao osam golova, po tri su dodali Emin Hodžić i Ismail Sirčo.

Čestitamo mladim visočkim rukometnim nadama na nastavku trijumfalnog niza i dominacije u svojim starosim kategorijama, koja će, sigurni smo, biti nastavljena i u narednom periodu.

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije