Srijeda, 19 Juna, 2024

Druga emisija Novog radija: Mlade aktiviskinje USK-a i problem razumijevanja političkih krugova

Na temu „Mlade aktivistkinje Unsko-sanskog kantona i problem razumijevanja političkih krugova“ u produkciji Novog radija iz Bihaća realizirana je emisija iz serijala „Jačanje uloge žena Unsko-sanskog kantona“. Učešće u ovoj emisiji uzeli su mlade osobe koje svojim trudom i zalaganjem rade na poboljšanju društvene i omladinske atmosfere u našem gradu te kantona, ujedno animirajući ostale mlade ljude da im se priključe.

Za potrebe ove emisije govorila je Merisa Nesimović, predsjednica Vijeća učenika JU Gimnazije „Bihać“ u Bihaću, te aktivna članica Mreže Vijeća učenika USK-a, koja je govorila o značaju aktivizma i građanske hrabrosti uopće, te o realiziranim aktivnostima u sklopu svoje organizacije i planovima za budućnost.

Melisa Islamović ispred EYOF organizacije, koja je govorila o značaju volonterizma, te predstavila nadolazeće programe i projekte EYOF organizacije koja okuplja na jednom mjestu više stotina mladih ljudi.

Samira Čirić ispred SHL organizacije

Katka Ljubijankić ispred asocijacije Ekonomskog fakulteta

Nejra Hadžić ispred Interact kluba za mlade u sklopu Rotary organizacije

Elmedin Mehadžić PR Gradske uprave Bihać koji je govorio o podršci Grada i gradskih institucija prema mladim aktivistkinjama i aktivizmu uopće.

Produkcija: Ines Alijagić, Almir Saračević

Gosti emisije:

  1. Merisa Nesimović (Mreža vijeća učenika USK-a)
  2. Nejra Hadžić (Interact klub u sklopu Rotary organizacije)
  3. Melisa Islamović (EYOF organizacija)
  4. Katka Ljubijankić (Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću)
  5. Elmedin Mehadžić (PR Gradske uprave Bihać)

povezani članci

Najnovije