Utorak, 16 Jula, 2024

MLADA VISOČANKA AJLA ČAUŠEVIĆ PROMOVIRALA DRUGU KNJIGU- “TIHI VRISAK” ISPISAN EMOCIJAMA

U sali Kulturnog centra “Altindag” održana je promocija knjige “Tihi vrisak”.  Riječ je o drugoj knjizi Ajle Čaušević, mlade visočke umjetnice, koja govori o ljudima koji trče za nebitinim stvarima, a iza sebe ostavljaju one bitne, ali i o svima nama koji živimo u modernom dobu.

“ Prošle godine u ovoj istoj sali sam imala promociju prve knjige “Misli, svijet i 21. vijek”, a evo godinu dana poslije objavljujem i drugu knjigu pod nazivom “Tihi vrisak”.

Knjiga “Tihi vrisak” je starija sestra koja govori ono što prva knjiga nije uspjela reći.Ovo je knjiga o modernom dobu i svima nama koji se nalazimo u njemu. Danas nam je nažalost zavist postala uzrok mržnje, a korist uzrok ljubavi, volimo ljude radi interesa, a mrzimo ih radi njihovog uspjeha. Kao da smo zaboravili da smo prolazni na ovom svijetu, život je postao trka za novcem i materijalnim stvarima. Zaboravili smo ono najbitnije, empatiju, ljubav, prijateljstvo, humanost, zaboravili smo na sve pozitivne osobine. Najbolje i najveće stvari možemo ostvariti samo zajedno. Knjiga je namijenjena svima, a ja bih voljela da je prije svega pročitaju osnovci, koji tek formiraju svoje stavove.”-poručila je Ajla koja poput najsjajnijeg visočkog dukata životne poruke ispisuje emocijama.

 

povezani članci

Najnovije