MK “KARO”: Teorijski i praktični trening sigurne vožnje uskoro u Visokom

U organizaciji MK “Karo” u narednom periodu će u našem gradu biti održan teorijski i praktični moto trening sigurne vožnje i edukacija o sigurnosti motociklista u saobraćaju. Trening i edukacija će biti održani u periodu od 17. do 19.5.2024. godine, a dobrodošli su svi vozači motocikla i skutera.

“Ekspanzijom većeg broja motora u zadnje vrijeme, obzirom da se dešava i puno padova, smrtnih slučajeva, odlučili smo se na ove aktivnosti koje su edukativnog karaktera. Naziv projekta je “Bezbjednost motociklista u saobraćaju”. Radimo u koordinaciji sa PS Visoko koji su prepoznali našu ideju, komandir Buza nam je dao punu podršku i ovom prilikom se zahvaljujem, radimo i u koordinaciji sa KC Altindag i tu nam je i naš sponzor firma Mega –Trans. Prvi cilj je bio da akcija bude besplatnog karaktera upotpunosti. No, tražeći edukatore shvatili smo da to nećemo moći ispoštovati sami iz svojih sredstava, odlučili smo da radimo sufinansirajuću akciju sa našim sponzorima. Vjerujem da ćemo napraviti pravu priču, učesnici će sigurno puno toga naučiti, a posebno mi je drago da su roditelji prepoznali naše zalaganje”- istakao je Edin Bukva, predsjednik MK “Karo” Visoko.

Trening bezbjedne vožnje je namijenjen svim motociklistima, bez obzira na iskustvo. Ako si na početku moto karijere steći ćes neophodno samopouzdanje, kontrolu nad motociklom i sigurnost u krivini. Ako pak imate više iskustva pomoću treninga i edukacije usavršit ćete svoje tehnike.

“Naglim porastom motociklista u Visokom u posljednje dvije godine, nažalost povećao se i broj saobraćajnih nesreća u kojim učestvuju isti, mi kao članovi  MK “Karo” smo prošle godine došli na ideju da pokušamo organizovati neku edukaciju koja bi imala za cilj poboljšanje sigurnosti motociklista u saobraćaju. Obzirom da smo prošle godine, nekako došli kasno na tu ideju, nismo imali puno vremena da napravimo neki kvalitetan projekat. Ove godine krenuli smo sa projektom koji je prepoznat i podržan.

MK “Karo” nema nikakve veze sa predavanjima koja će se vršiti, jer smo mi samo organizatori ove edukacije. Edukacije će vršiti profesionalni i licencirani edukatori iz MK “Bezbednost” iz Srbije, koji imaju odlične reference i veliko iskustvo u ovom poslu. Predstavnik MK “Bezbednost” je Vitomir Golušin. Teorijski dio edukacije će biti održan u KC Altindag i trajat će tri dana, mogu se prijaviti svi čak i oni koji ne voze motore. 18. i 19. maja predviđen je praktični dio edukacije i broj učesnika je ograničen. Zamolio bi sve roditelje maloljetnih učesnika u saobraćaju koji voze skutere ili motore da posavjetuju svoju djecu, da se prijave posebno na ovaj teorijski dio ukoliko već nisu. Sve prijave se mogu izvršiti na anketi koju smo objavili na našoj FB i Instagram stranici ili putem telefona 062/ 803 567”- istakao je Muhamed Efendira, sekretar MK “Karo” Visoko.

Detaljnije gledajte večeras u programu RTV Visoko, u informativnoj emisiji “Visoko Info”.

Amra Čosić

povezani članci

Najnovije