Ministar Vračo povodom Dana policije MUP-a ZDK: Čuvajte čast i dostojanstvo svakog čovjeka i profesije!

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo danas je u sklopu svečanosti obilježavanja Dana policije Zeničko-dobojskog kantona svim policijskim službenicima čestitao ovaj praznik te im poželio još mnogo uspjeha i zdravlja na poslovnom i porodičnom planu.

U svom govoru ministar Vračo je naglasio da je ovaj dan posvećen onima koji neprestano misle o sigurnosti svakog čovjeka u toku i van radnog vremena jer ovaj posao se ne radi već živi.

Posebno je pohvalio policijske službenike za ostvarene rezultate u protekloj godini, a na kraju je pročitao poruku koja nikoga nije ostavila ravnodušnom.

“Čuvajte čast i dostojanstvo svakog čovjeka s kojim stupate u kontakt, uključujući i one koji su tu čast i dostojanstvo izgubili. Poštujete svakog čovjeka, ženu, dijete, budite im garant njihove sigurnosti. Održavajte dobre međuljudske i kolegijalne odnose, jer ćete jedan drugome u izvršenju svojih radnih zadataka biti u prilici da spasite zdravlje i život. Svojim ponašanjem, budite uzor djeci i mladima tako da svako od njih, jednog dana poželi da bude rame uz rame sa vama. Ničiji položaj, bogatstvo i društveni utjecaj ne smije biti takav da se pred njim ponizite i ne učinite ono što vam zakon nalaže. Ničije siromaštvo, boja kože, vjersko, nacionalno ili rodno opredjeljenje ne smije utjecati da ga zbog toga smatrate manje vrijednim ili da prema njemu postupate nečovječno” kazao je Vračo.

Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uvijek će biti podrška policijskim službenicima u postizanju zacrtanih ciljeva.

“Poštovane kolegice i kolege, uz želju za puno uspjeha u daljnjem radu, dobrim zdravljem, porodičnom i prijateljskom skladu, ČESTITAM VAM DAN POLICIJE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA”, zaključio je ministar Vračo.

Emir Vračo – FB Page

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije