Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Ministar Šimunović u posjeti Centru za socijalni rad u Žepču

Ministar za rad socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović sa saradnicima je 05.06.2024. godine posjetio JU Centar za socijalni rad Žepče i razgovarao sa direktorom Nedimom Husičićem i uposlenicima ove ustanoveo stanju u Centru za socijalni rad Žepče, kao i tekućim aktivnostima u primjeni Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

U okviru ove posjete organizovan je i radni sastanku na kojem su prisustovali ministar i direktor sa saradnicima i predstavnici softverske kompanije Comp IT. Povod za ovaj sastanak je bio iznalaženje boljeg softverskog rješenja za unos podataka za korisnike prava na dodatak za djecu i mlade sa invaliditetom i naknade umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje sa posla, radi trudnoće, porođaja i njege djeteta u bazu SOTAC.

Ministar Šimunović je istakao zadovoljstvo prezentiranim stanjem i aktivnostima, kao i spremnošću direktora i uposlenika da testiraju nova softverska rješenja koja će olakšati rad svim centrima za socijalni rad i službama socijalne zaštite u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK

povezani članci

Najnovije