Subota, 13 Aprila, 2024

Ministar Mušija podržao organizaciju XV Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija sa saradnicima održao je radni sastanak povodom održavanja XV Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine koji će se održati u Zavidovićima.

Predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih stručnih i tehničkih škola Federacije BiH Hasan Brkić i direktor JU Mješovite srednje škole Zavidovići Hajrudin Čamdžić predstavili su planove i aktivnosti na organizaciji festivala koji će se održati 11. maja 2024. godine u organizaciji JU Mješovita srednja škola Zavidovići.

Na festivalu rada učenici se takmiče u preko 50 različitih stručnih zvanja i zanimanja. Ciljevi festivala su afirmacija znanja, rada i praktičnih djelatnosti mladih, afirmacija i predstavljanje srednjih tehničkih i stručnih škola, popularizacija pojedinih stručnih zanimanja u široj javnosti te podsticanje inventivne i stvaralačke djelatnosti kod mladih.

Ministar Mušija je dao punu podršku školi u organizaciji ovog festivala, rekavši da je predložio Vladi ZDK-a da odobri sredstva za realizaciju navedenog događaja.

Press služba ZDK

povezani članci

POPULARNO