Utorak, 23 Jula, 2024

Ministar MUP-a ZDK Emir Vračo: Obruč se steže, nema zaštićenih!

Drugog januara u večernjim satima nepoznata osoba je iz do sada nepoznatih razloga bacila eksplozivnu napravu u ulici Musala u Visokom, prilikom eksplozije oštećeno je više parkiranih vozila i oštećena je fasada na obližnjem objektu. Na sreću nije bilo povrijeđenih lica, pripadnici PS Visoko odmah po zaprimljenoj dojavi su izašli na mjesto događaja, a u toku je potraga za osobom koja je bacila eksplozivnu napravu nakon čega će biti poznato više informacija.

Poslije ovog događaja oglasio se i ministar MUP-a ZDK, Emir Vračo :“Nakon eksplozije u Visokom, a koja je izazvala strah kod naših građana MUP ZDK poduzeo je niz aktivnosti kako bi se utvrdili motivi i došlo do počinioca ovog gnusnog čina.

“Ekipe Specijalne policije i krim službi su na terenu u punom kapacitetu, sa svim ovlastima i jasnim zadatkom da pronađu one koji ugrožavaju sigurnost građana. Obruč se steže i nema zaštićenih!” – poručuje ministar MUP-a ZDK Emir Vračo i za RTV Visoko potvrđuje nastavak aktivnosti specijalnih jedinica i danas i večeras u Visokom.

Mirha Ganić

povezani članci

Najnovije