Ministar Jasmin Čajić ugostio predstavnike Saveza poljoprivrednih proizvođača “Biljna proizvodnja” ZDK-a

U prostorijama Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, ministar Jasmin Čajić održao je sastanak sa  predstavnicima Saveza poljoprivrednih proizvođača “Biljna proizvodnja” Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim problemima u oblastima biljne proizvodnje sa akcentom na usvojeni Program poticanja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu te prijedlozima mjera i planova za narednu budžetsku 2025. godinu.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika ZDK-a podržali su usvojeni program izrazili svoje zadovoljstvo za mjere i aktivnosti. Ministar Čajić je obećao da će nastojati da sljedeću godinu pokuša obezbjediti još veći iznos sredstava u budžetu za sve poljoprivredne proizvođače i na taj način pokušati pružiti prijeko potrebnu pomoć i veću podršku u cilju unapređenja i povečanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ZDK-a.

U istom danu ministar Čajić je održao sastanak sa direktorom Poslovnih novina Emilom Kučkovićem, koji ga je upoznao sa njihovim aktuelnim projektom “100 najvećih u BiH i regionu”, a ministar se zahvalio na posjeti i prezentovanom projektu.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK

povezani članci

Najnovije