Petak, 21 Juna, 2024

Ministar Emir Vračo čestitao policijskom komesaru na efikasnom pronalasku nestalog lica iz Visokog

Dana, 31.10.2023. godine, oko 23,00 sati, Policijskoj stanici Visoko, od strane članova porodice, prijavljen je nestanak lica M.A., rođenog 1963. godine, iz Visokog. Odmah po prijemu prijave, na teren su upućeni policijski službenici, radi poduzimanja mjera i radnji u cilju provjeravanja navoda iz prijave i pronalaska nestalog lica.

Odmah po saznaju za prijavu nestanka, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić naložio je angažovanje pripadnika Specijalne policijske jedinice, koji su, u jutarnjim satima 01.11.2023. godine, sa službenicima Policijske stanice Visoko i pripadnicima drugih službi angažovanih u potrazi za nestalim licem započeli intenzivnu pretragu terena na lokalitetu Kozarci, Grad Visoko.

Osim pretrage terena, poduzete su i brojne druge mjere i radnje poput razgovora sa svim licima koja bi mogla posjedovati relevantne informacije kako bi se utvrdile okolnosti pod kojim je došlo do nestanka lica. Nakon svih navedenih aktivnosti, dana 01.11.2023. godine, oko 12,00 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, policijski službenici su pronašli lice M. A. koje se, u trenutku pronalaska, nalazilo u ležećem položaju, bez vidljivih povreda na tijelu. Lice je sa mjesta pronalaska hitno prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći Visoko gdje mu je ukazana medicinska pomoć, a nakon toge je upućeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, radi daljnjeg medicinskog tretmana.

Policijski komesar Uprave policije Admir Gazić uputio je čestitke policijskim službenicima koji su bili angažovani u ovoj akciji zbog na brzog pronalaska nestalog lica, čime je spriječeno nastupanje većih posljedica po njegov život i zdravlje. Komesar Gazić je izrazio zahvalnost i pripadnicima drugih službi koji su bili angažovani u ovoj potrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo je od samog početka potrage za nestalim licem bio detaljno informisan o aktivnostima koje se poduzimaju u cilju njegovog pronalaženje, a po završetku akcije lično je posjetio policijskog komesara Admira Gazića i uputio mu čestitke zbog dobro organizovanog i kordiniranog postupanja policijskih službenika čiji angažman je rezultirao pronalaskom i spašavanjem nestalog lica.

povezani članci

Najnovije