Meteorolozi objavili prognozu do 23. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 10. maja, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 23. maja ove godine.

Istakli su kako atmosfera iznad Bosne i Hercegovine nije stabilna, tako je prilično vjerovatno da će se za dane vikenda i većim dijelom naredne sedmice nastaviti razdoblje promjenjivih vremenskih prilika. Promjenjiva oblačnost, moguća kiša ili kraći pljusak praćen grmljavinom negativno će se odraziti na aktivnosti na otvorenom. Neće biti izraženije promjene temperature zraka. Jutarnju svježinu i izostanak visokih temperatura, remetiće povišen osječaj vlage i sparine.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 18°C i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U periodu od 16. do 18. maja izraženije vremenske nestabilnosti s više padavina moguće su u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Od 19. maja do kraja prognoznog perioda izgledna je postepena stabilizacija vremenskih prilika.

Jutarnja temperatura uglavnom između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 18°C, u Hercegovini do 22°C.

RTV Visoko/Radiosarajevo.ba

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije