Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Melina Dragunić-Smajlović i Nerma Bašić dobitnice dvostrukog priznanja srebrne značke

Na svečanoj promociji diplomantica i magistranata Univerziteta u Sarajevu, među najboljima su se istakle naše sugrađanke Melina Dragunić- Smajlović i Nerma Bašić. Obje su dobitnice srebrne značke za oba ciklusa studija, što ukazuje na njihovu posvećenost i ustrajnost tokom obrazovnog puta. Melina i Nerma ne samo da su ostvarile vrhunske rezultate u svojim akademskim područjima, već su i inspiracija za sve koji teže postizanju svojih ciljeva.

Melina Dragunić -Smajlović je svoj akademski put završila na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

“Sve vrijeme mog učenja i napredovanja tokom pet godina, moj jedini cilj je bio da što više usvojim znanja, da budem što bolji odgajatelj i da u praksi primijenim znanja što bolje. Poručila bih mladim ljudima da nemaju kao osnovni cilj i ambiciju da neko prizna njihov napredak, nego da zbog sebe rade i napreduju i da budu što bolje osobe”, kazala je Melina Dragunić- Smajlović

Svojim trudom i zalaganjem, Melina je postala primjer kako se kroz obrazovanje može doprinijeti razvoju društva. Kroz mnogobrojne edukacije i volonterski rad, gradila je svoj lični i profesionalni razvoj. Iako je ostvarila izuzetne rezultate, Melina će nastaviti graditi svoju karijeru kroz stalno usavršavanje i sticanje dodatnih vještina.

Magistrica zdravstvenih studija, Nerma Bašić, suočena je s mnogo izazova, borbe, neprospavanih noći i novih odricanja tokom svog obrazovanja, ali je istrajala sa posvećenjem i hrabrošću. Njeno izvanredno akademsko postignuće nagrađeno je priznanjem srebrne značke, koju je Nerma ponijela za oba ciklusa studija. Ovo priznanje predstavlja nagradu nakon pet godina marljivog rada, truda i odricanja, potvrđujući njenu istinsku ljubav prema zdravstvu.

“Mladima je potrebna podrška cjelokupnog društva, ali i obrazovnog sistema, sve znanje koje im se prenese da usvoje i da to rade sa ciljem ličnog uspjeha i ličnog zadovoljstva na putu ostvarenja daljeg uspjeha”, kazala je Nerma Bašić.

Nerma je i članica Komore medicinskih sestara ZDK. Osim toga, istraživanje koje provodi fokusirano je na prava i etiku djece. Nerma će ostati u Bosni i nastaviti ostvarivati zapažene rezultate svojim upornim radom.

Melina i Nerma predstavljaju pozitivan primjer za mlade generacije. Njihove srebrne značke za oba ciklusa studija svjedoče o njihovoj neumornoj ustrajnosti i posvećenosti tokom akademskog putovanja.

Ilma Šabanović

povezani članci

Najnovije