Mališani iz Agencije za edukaciju i prevođenje časove pohađaju i u parku “Ravne 2”

Arheološko – turistički park „Ravne 2“ iz dana u dan sa svojom ponudom, novim sadržajima, te prirodnim okruženjem, opravdava svoju ulogu, a dokaz tome su i brojne posjete, te prezadovoljni gosti koji se uvijek iznova vraćaju. Posebno interesantan je edukativni sadržaj parka „Ravne 2“ koji privlači sve više djece, ali i organiziranih ekskurzija iz cijele Bosne i Hercegovine. Proteklog vikenda časove u parku „Ravne 2“ imali su u polaznici Agencije za edukaciju, kurseve i prevođenje iz Visoko, sa nastavnicom Adisom Bečar.

– Imamo mnogo male djece koju imamo namjeru u budućnosti dovoditi u ovaj predivni park, a ovaj put smo došli sa nešto starijom grupom. Obišli smo kompletan park, djeca su čitala natpise na engleskom jeziku, onda smo sve to prevodili, pa diskutovali o tome šta su znali, šta nisu, i šta im je sve novo. Ovo nam naravno nije prvi dolazak, već su ovakvi dolasci u park „Ravne 2“ postali standardni, a ovaj put smo imali priliku sresti i mnogo stranih posjetilaca s kojima su djeca razgovarala, kao i dr. Semira Osmanagića, koji je provjerio njihovo znanje engleskog jezika. – kazala nam je nastavnica Bečar.

Inače pomenuta agencija postoji već sedam godina, a pruža kurseve engleskog, njemačkog i turskog jezika, dok je kroz školu do sada prošao i veliki broj mališana.

– Svake godine imamo sve više zainteresirane djece, a ovaj park sa svojim bogatim sadržajima je zaista veoma značajan i nama koji se bavimo jezicima, jer svaki put kad dođemo uspijemo napraviti i časove u prirodi za djecu, a nakon časova se lijepo i zabaviti i družiti. – istaknula je Adisa Bečar.

povezani članci

Najnovije