Subota, 24 Februara, 2024

KRG Ritam priprema spektakularan međunarodni turnir u Kiseljaku

KRG Ritam je organizator i domaćin drugog po redu cjelodnevnog međunarodnog turnira Ritam open u Kiseljaku, koji će biti prilika za nova sportska nadmetanja i nezaboravno druženje.

Alina Brutus – trenerica KRG Ritam javnost je, tokom razgovora za program RTV Visoko, informisala da će turnir biti održan u subotu, 9. decembra u Sportskoj dvorani Ivan Goran Kovačić te da će takmičenja započeti od 9 sati uz ceremoniju svečanog otvaranja koja će uslijediti od 14 sati.

Ceremoniju otvaranja će uveličati svečani defile takmičarki uz prigodnu gala vježbu koju pripremaju članice KRG Ritam.

Trenerica Brutus je dodala da je do sada prijavljeno 12 klubova učesnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske te podsjetila da je prošle godine, na prvom turniru, sve proteklo u najboljem redu i da su takmičarke i trenerice sa sobom ponijele prekrasne uspomene.

Izrazila je nadu da će se to desiti i ove godine i uputila poziv svima da uveličaju ovaj turnir koji dolazi kao „šlag na tortu“ pred kraj izuzetno uspješne kalendarske godine za KRG Ritam koji je ostvario sjajne rezultate.

Osvrnuvši se u kratkim crtama na godinu koju laganu ispraćamo, trenerica Brutus je ponosno naglasila činjenicu da su takmičarke kluba učestvovale, u sklopu prejuniorske reprezentacije BiH, na prvom Balkanskom prvenstvu i osvojile historijsko treće mjesto, odnosno bronzanu medalju, koja će ostati upisana kao jedan od najvećih ovogodišnjih uspjeha bosanskohercegovačkog sporta.

Poručila je i da će do kraja godine KRG Ritam učestvovati na Božićnom turniru u Zagrebu, nakon kojeg će uslijediti kratka zimska pauza, a potom i pripreme za naredne takmičarske izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Jedno je sigurno: U subotu, 9. decembra, svi putevi vode u Kiseljak na vrhunski turnir i još jednu promociju elegancije, gracioznosti i pozitivne energije!

Informaciju više uz razgovor sa Alinom Brutus donosimo večeras (četvrtak, 7. decembar) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO