Kratkometražni film „Ambis“ mladog visočkog režisera Suada Hadžimehanovića na ovogodišnjem SFF-u

Kratkometražni film „Ambis“, mladog visočkog režisera Suada Hadžimehanović, našao se u konkurenciji deset najboljih filmova na projektu TeenAction na Sarajevo Film Festivalu koji će biti prikazan u periodu od 10.08.2018 do 17.08.2018.

TeenAction je projekat namijenjen mladim filmskim autorima koji u formi kratkog filma pokažu vlastite stavove i razmišljanja o svijetu u kojem žive i probleme mladih u današnjem društvu. Projekat TeenAction šestu godinu za redom realiziraju Sarajevo Film Festival i Operacija kino.

„TeenAction mi pruža priliku da svoj film prikažem pred hiljade vršnjaka u okviru programa TeenArena na Sarajevo Film Festivalu, a pored toga i priliku da upoznam mlade ljude sličnih interesa sa kojima mogu razmijeniti iskustva i mišljenja, ali i biti dio jednog filmskog edukativnog i filmskog programa. Pored ovog vrhunskog Festivala, film „Ambis“ je također dio programa takmičarske selekcije na Omladinskom Film Festivalu Sarajevo. Ovom prilom se također želim zahvaliti svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj film realizuje,“ rekao je Suad Hadžimehanović.

povezani članci

Najnovije