Košarkaši Visokog u subotu dočekuju Turbinu iz Jablanice

Košarkaši Visokog će u subotu u Visokom, u okviru 4. kola A-1 lige za košarkaše ugostiti ekipu Turbine iz Jablanice i biće to prilika da visočki tim zabilježi prvu pobjedu ove sezone.

U dosadašnja tri kola Visoko je doživjelo poraze, od kojih je posebno bolan onaj iz prošlog kola, kada je Visoko u finišu meča u Vitezu ispustilo 8 poena prednosti te poraženo od Spars Travnika.

Kada je Turbina u pitanju, Jablaničani su u prošlom kolu ubjedljivo poraženi na domaćem terenu od Vogošće sa 15 poena razlike, a kako su u drugom kolu bili slobodni, za sada, u odnosu na Visoko, imaju dva poraza. Dakle, nakon ovog meča jedna od ove dvije ekipe neće više biti bez trijumfa, a iskreno se nadamo da će to biti ekipa Visokog.

Duel Visokog i Turbine se igra u KSC Mladost, u subotu, 11. novembra ove godine, sa početkom u 20 sati. Sudjsku trojku predvodi Amer Bambur, a pomagaće mu Anida Ćorović i Harun Čelik, dok je komesar utakmice Nedžad Mulić. Iz KK “Visoko” pozivaju navijače da dođu u visočku dvoranu i pruže im podršku na putu do pobjede.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Neven K.

povezani članci

Najnovije