Kolovozi mjestimično vlažni, učestali odroni

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, do 10.11. u vremenu od 08.00 do 18.00 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Do kraja ove sedmice izvode se sanacioni radovi na magistralnom putu Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), zbog čega se u vremenu od 08.00 do 16.00 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

povezani članci

Najnovije