Utorak, 23 Jula, 2024

KK “Kakanj” 90:68 KK “Visoko”

U prvom kolu košarkaške A-1 lige grupa Jug, košarkaši Visokog su poraženi na gostovanju kod favorizovane ekipe Kaknja sa 22 poena razlike. Ukupna razlika ne daje pravi prikaz situacije na terenu, jer je visočka ekipa sasvim sigurno igrala znatno bolje nego što to pokazuje konačan rezultat.

To se posebno odnosi na prvo poluvrijeme, gdje su Visočani nakon prvih 20 minuta zaostajali samo tri poena, a da nije bilo par sumnjivih sudijskih odluka sigurno je da bi Visoko nakon prvog poluvremena imalo i određenu rezultatsku prednost.

Nakon prve četvrtine Visoko je napravilo ukupnu seriju 10:0 i nakon 20:28 stigli na 30:28. Ipak, domaćini brzo uzvraćaju se svojom serijom 8:0 i preokreću na 38:33. Da se u tom periodu igralo u serijama pokazuje i nova serija Visokog, koji sa šest vezanih poena vraća prednost (39:38). Ipak, do kraja poluvremena domaćini su ponovo zaigrali bolje te se na odmor otišlo sa 43:40 za Kakanj.

U nastavku, prve četiri minute su odredile i konačan ishod, jer je Kakanj u tom periodu napravio seriju 19:4 i odvojio se na 62:44. Šteta zaista, jer je Visoko do tog momenta bilo ravnopravan protivnik, no iskusna ekipa Kaknja je znala kako da iskoristi par grešaka gostiju i prije svega preko odličnog šuta za tri poena stekne prednost koju Visoko nije moglo stići do kraja.

Jedino što su uspjeli je da do kraja treće dionice smanje na -14 (52:66), pa onda trojkom na početku četvrtog dijela i na 55:66, no Kakanj pravi novu veliku seriju (12:2) i tu su sve stvari bile riješene. Na kraju, konačnih i maksimalnih +22 za Kakanj (90:68).

U redovima Visokog najefikasniji je bio Fazlić sa 15 poena i 4 skoka, svestranu partiju pružio je Rističević sa 12 poena, 7 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, dok je mladi centar Pamuk ubacio također 12 poena.

Kod domaćina, najbolji je bio Muflizović sa 19 poena i 10 skokova, dok su još tri igrača imala dvocifren broj poena.

U narednom kolu KK “Visoko” na svom terenu dočekuje ekipu Igman Burcha, a meč je na rasporedu naredne subote od 20 sati u KSC “Mladost”.

povezani članci

Najnovije