Četvrtak, 18 Aprila, 2024

JU Gradska biblioteka Visoko organizirala edukativnu radionicu povodom Dana nezavisnosti BiH

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je u JU Gradska biblioteka Visoko, održana posebna aktivnost priređena za djecu iz Agencije Smiley.

S ciljem približavanja biblioteke i književnosti najmlađim građanima našeg grada i naše domovine, djeca su ostvarila kolektivno učlanjenje u biblioteku. Kao poklon za Dan nezavisnosti, vrijedna bibliotekarka Amina Amidžić osmislila je tematsku i svakako edukativnu radionicu za djecu. Na kreativan način, bibliotekarka Amina prenijela je znanje o našoj domovini, učeći djecu, između ostalog, da se domovina brani knjigama, prijateljstvom, ponašanjem i učenjem.

“Svojim članstvom u biblioteci, oni su i ispunili jedno domoljublje i pokazali što za njih znači domovina”, kazala je Amina Amidžić, bibliotekarka. Usaditi ljubav prema domovini u srca djece jedna je od važnih lekcija jer to gradi osnovu za njihov budući angažman u društvu i doprinos zajednici, a kako bolje doprinijeti nego upućivanjem djece od malih nogu na znanje.

“Djeca su danas iskazala što za njih znači zemlja Bosna, a ono što bih posebno istakla jeste da smo naučili kako se voli domovina, svojim članstvom, znanjem, knjigama i dobrim druženjem”, kazala je bibliotekarka.

Amina je nakon radionice obradovala djecu simboličnim poklonima i još jednom pokazala ljubav prema svom poslu. Gradska biblioteka Visoko je bitna stepenica u razvoju našeg grada.

Ilma Šabanović

povezani članci

POPULARNO