JP “Visoko Ekoenergija” sudjelovalo u akciji “Čisto Visoko-Naš obraz”

Velika ekološka akcija “Čisto Visoko-Naš obraz” koja je počela 17. aprila nastavljena je i danas, učešće u akciji uzeli su i  radnici JP “Visoko Ekoenergija”  i postali dijelom ove pozitivne priče.

“Kao i prethodnih godina JP “Visoko Ekoenergija” odazvalo se akciji čišćenja našeg grada, nažalost danas nas vrijeme i nije baš poslužilo, ali mi smo danas započeli akciji u krugu preduzeća i okolini, i nastavit ćemo je narednih dana. Svi zaposlenici su dali svoj doprinos u ovoj akciji, u narednom periodu ćemo realizovati i naše interne akcije vezane za ekologiju i ekološku osvještenost, obzirom da u našem nazivu imamo prefiks “eko” te je jasno da prvi podržavamo ovakve aktivnosti”- izjavio je Amer Hindija, direktor JP “Visoko Ekoenergija”.

Akciju je pokrenula Gradska uprava Visoko putem Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove. JKP “Visoko” je svim učesnicima obezbjedilo potreban  materijal i odvoz prikupljenog otpada. Akcija je obuhvatila cijelo područje grada Visoko, a učesnici sami biraju lokacije koje žele očistiti od otpada.

Učešće su do sada uzele brojne  škole sa velikim brojem učenika, kao i mnogobrojna udruženja, preduzeća i privatna lica. Akcija će trajati do 28.04.2024. godine.

Amra Čosić

 

 

 

povezani članci

Najnovije