JAVNI POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA ZDK

JAVNI  POZIV

Građanima općine Visoko, općinskim vijećnicima, radnim tijelima Općinskog vijeća, izvršnim tijelima Općine, javnim preduzećima i javnim ustanovama, mjesnim zajednicama, udruženjima građana, naučnim i stručnim organizacijama, kulturnim i javnim radnicima i svim drugim na koje se odnosi da učestvuju u javnoj raspravi, Služba za poslove Općinskog načelnika/načelnice i Općinskog vijeća oglašava i upućuje javni poziv za:

 

JAVNU RASPRAVU O

NACRTU ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

 

 

Skupština Zeničko-dobojskog kantona na 61. sjednici održanoj dana 28.06.2018. godine prihvatila je Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona. Istim zaključkom utvrđeno je da se Nacrt Zakona upućuje u javnu raspravu, da je rok za provođenje javne rasprave 30 dana  i da su organizatori rasprave općinski načelnici, a u Gradu Zenica gradonačelnik Grada i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona nalazi se na web stranici: www.zdk.ba i www.mupzdk.gov.ba, dostupan je u Stručnoj službi Skupštine kantona i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, radi proučavanja njegovih odredbi i priprema za održavanje posebnih sastanaka – javne rasprave u svih jedanaest općina i Gradu Zenica sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pripremilo Nacrt Zakona.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona u općini Visoko održat će se:

17.07.2018. godine (utorak) u Velikoj sali Općine Visoko, sa početkom u 11 sati.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije